söndag 22 augusti 2010

Grattis!


                                                                              <--
Idag fyller jag 19 år, men det bryr jag mig inte om. Visst uppskattar jag alla gratulationer, men det här är det första året då jag verkligen inte bryr mig om att det är min födelsedag.

När jag var liten väntade jag med spänning på att få nya leksaker, på vilka priset steg proportionellt med min stigande ålder.

När jag blev lite äldre blev födelsedagarna en nedräkning inför min myndighetsålder och förra året blev jag äntligen 18 år och vuxen i lagens ögon. Jag kommer ihåg hur fruktansvärt fri och lycklig jag kände mig då. Äntligen låg mitt liv i mina egna händer! Jag tycker att jag har hanterat den friheten bra, för det handlade mer om frihet att ta ansvar än frihet att...vara ansvarslös. Den friheten har gjort mig till en lyckligare och mer självsäker människa.

Nu fyller jag 19, och det känns inte som att det blir någon skillnad alls. Dessutom jobbar jag och har föreställning idag, och följande veckor blir det fullt upp med skolan och flytten till Linköping, så jag tänker minsann inte slösa tid på att fira min födelsedag!

Jag tänkte ändå avsluta med att säga grattis, men inte till mig, så...grattis på 150-årsdagen, Gustaf Fröding! ;)

2 kommentarer:

  1. Jag tänker ändå ta denna chans att gratta dig nu: grattis på födelsedagen Darcy :-)!

    SvaraRadera
  2. Då tänker jag minsann gratta dig! ;)
    Gillar hur du skrev om friheten - det finns många sätt att se på den. Vad är det du ska plugga?

    sv: visst är det så. Det är så dumt, att folk tar illa vid sig av något som är bra. Det är inte så att jag sprider ondskefulla budskap eller så :P

    SvaraRadera

Google Analytics Alternative