måndag 23 augusti 2010

Ja, jag är desperat...

En sak jag verkligen inte trivs med hos mig själv är min hy som jag har kämpat med i så många år. Den blir aldrig finnfri! Jag har testat massa olika kurer, men ingen har verkligen funkat. Visst, jag har inte alls mycket finnar om man jämför med t.ex. för tre år sedan, men de finns där fortfarande. Jag har inte velat testa Roaccutan för biverkningarna är...minst sagt...oönskvärda, och dessutom vet jag inte om jag skulle ha råd med det nu när jag ska flytta.

Nu har jag däremot har jag hittat en kur som faktiskt lät ganska vettig, baserat på mina kunskaper i kemi. De oljor som är med och orsakar finnar är, som alla andra oljor, non-polar. Det man vill är att få bort all den överflödiga olja som finns i ansiktet. För att kunna dissolva någonting som är non-polar måste man ha någonting som också är non-polar att dissolva det med. Vatten funkar alltså inte eftersom det är polar. Något som däremot är non-polar är olja. Det kan låta paradoxalt att vilja ta bort olja med olja - lite som att bekämpa eld med eld, en jag tror faktiskt att det kan funka. Det är ju trots allt inte oljan som är orsaken till finnarna utan bakterier, döda celler osv. Enligt The Oil Cleansing Method som den kallas ska man alltså smörja in ansiktet med en oljeblandning (Ricenolja och en annan olja of your choice, typ olivolja eller solrosolja) och sen lägga en handduk dränkt i varmt vatten över ansiktet. Värmen och ångan öppnar porerna så att ricenoljan kan komma ut och ta med sig den andra oljan och smutsen osv. och det torkas bort av handduken.

Låter det inte som att det skulle fungera?

1 kommentar:

  1. tänk på att blanda ricinoljan med olivolja och sedan massera, har du för mycket ricinolja kan huden bli för torr och då kan du få mer finnar.
    du kanske skulle prova att ångbada ansiktet 1 gång i veckan? finns jättebra ångtabletter att köpa på Lush att ångbada med!!

    SvaraRadera

Google Analytics Alternative